EcoSplash Ervaring - EcoSplash

Posted on

Sinds begin 2018 ben ik werkzaam bij Ecosplash. Tijdens de periode dat ik werkzaam ben bij Ecosplash heb ik veel en uiteenlopende ervaringen opgedaan die ik graag wil delen. Toen ik begon bij EcoSplash was het nog maar kleine start-up met een geweldig concept, waar ik onmiddellijk in geloofde en bij wilde horen. Met het ecologisch en milieuvriendelijk gerichte concept stonden wij voor een zeer leuke maar lastige opgave.

Hoe gaat Ecosplash te werk?
Ecosplash werkt op geheel ecologische basis, dit betekent ook dat er geen water gebruikt wordt, maar ook geen milieuonvriendelijke soms agressieve reinigingsmiddelen.
Veel mensen stellen dan ook meteen de vraag: ‘’Hoe dan?! En dat allemaal zonder krassen?!’’
Wij zeggen volmondig, ja dit doen wij allemaal zonder krassen te veroorzaken. Doordat ons product wordt gemaakt op basis van een zogenaamde coating, die zichzelf onder het vuil te bewegen. In feite ‘’leeft’’ het product. Omdat het op moleculaire basis is, bewegen de coatingdeeltjes wat zorgt dat de coating zichzelf onder het vuil weet te trekken en zich direct op de lak weet te bevestigen. Zodoende kunnen wij door middel van speciale microvezeldoeken, geheel kras-loos, de auto in een zo goed als nieuwe staat afleveren. Als wij een auto wassen van binnen en van buiten, dan wordt er gelet op de kleinste details, waarbij wij altijd wel zeggen: ‘’Wij maken auto’s wasstraatschoon, wij zijn geen autopoets bedrijf.’’. Bij het wassen van de buitenkant zorgen wij ervoor dat de auto weer mooi begint te glimmen. Zoals aangegeven wordt er op de details gelet, zo kijken wij goed naar alle hoekjes en kiertjes, de velgen (ook tussen de velg in), niet geheel onbelangrijk de portieren en als laatste onderdeel van het voorbeeld is het belangrijk dat er wordt gelet op ramenreiniging zonder strepen.

Hoe gaan we dit op de juiste manier aan de man brengen?
De eerste vraag die wij onszelf gesteld hebben is hoe gaan we mensen hiervan overtuigen. Na veel brainstormen en opties bekijken, hebben wij besloten om kleinschalig te beginnen op lokaal niveau. Zodoende ben ik samen met twee andere medewerkers op pad gegaan om onze naam in de eigen regio te laten klinken. Op bijna alle mogelijke manieren zijn wij aan de slag te gaan om Ecosplash een naam te geven in regio Baarn. Zo gingen wij van deur tot deur om te inventariseren hoe mensen daadwerkelijk denken over ecologisch wassen en of ze eventuele interesse hadden in de waterbesparende manier van auto’s wassen . Na vele enthousiaste reacties van buurtbewoners en meerdere geïnteresseerden hebben wij besloten om ons onderzoek meer bedrijfsgericht uit te voeren.

De juiste keus.
Na het besluit ons te richten en volledig te focussen op het klant maken van bedrijven, ging het als een trein. Al snel waren enkele kleine bedrijven enthousiast in de regio Baarn, waar wij onze dienst ‘ecologisch auto’s wassen’ demonstreerden. Vervolgens zijn wij ons gaan verplaatsen en hebben ‘van Vliet trucks’ benaderd, zij waren direct zeer enthousiast waren over onze dienst. Na twee losse opdrachten, werd ons al gauw gevraagd of wij op vaste basis bij ‘van Vliet trucks’ konden komen. Dit was dan ook onze eerste grote en gelijk vaste klant. Hier hebben wij een zeer goede band opgebouwd, want klanttevredenheid en klantvriendelijkheid staat bij Ecosplash hoog in het vaandel. Gaandeweg hebben wij veel geleerd en zo hebben wij verbeteringen, waar nodig, aangebracht. Hierdoor zijn wij nu veel efficiënter aan het werk, wat er voor zorgt dat er meer energie gestoken kan worden in het behouden van de waskwaliteit.

Vervolgstappen
Rond juni 2019 raakten wij in contact met Defensie, die ons benaderde nadat zij van mond tot mond over onze dienst had gehoord. Zodoende is het balletje gaan rollen en belande wij al snel in een traject wat niemand van te voren had kunnen voorspellen. Als eerste opdracht binnen Defensie kregen wij de verantwoordelijkheid over het schoonmaken en schoonhouden van een gedeelte van het PNOD-wagenpark. Binnen korte tijd kregen wij al de vraag of het mogelijk was om meerdere kazernes aan te pakken, omdat de auto’s op het wagenpark er niet uitzagen. Tevreden als Defensie is, zijn wij nu uitgegroeid tot het vooraanstaande bedrijf als het gaat om auto’s wassen binnen de tak van de PNOD. Ondertussen zitten wij in Februari 2020 en zijn we bezig met naamsbekendheid op landelijk niveau. Afgelopen maand zijn wij uitgenodigd voor een interview met een journalist voor de defensiekrant. Hieruit is een fantastisch resultaat gekomen, die de verwachtingen van ons allemaal te boven ging. Bij dit interview waren een aantal belangrijke personen binnen Defensie, die stuk voor stuk positief verbaasd waren over het eindresultaat.

De toekomst
In de toekomst zal Ecosplash zich blijven inzetten voor een schonere planeet. Met een frisse en positieve kijk, blikken wij terug op onze start. Met een nog positievere houding gaan wij onze toekomst als bedrijf samen tegemoet. Er blijft altijd ruimte voor verbetering, daar houden we rekening mee en zullen er alles aan blijven doen om ons te blijven ontwikkelen.

Dit was mijn verhaal met daarin mijn ervaringen over en met Ecosplash.